Besplatno mjesto za upoznavanje

S otkrivenim bunkerom podigao je desnu ruku.Žarka zraka laserskog svjetla udarila je u čelik dok je Julia držala oči otvorene za još bilo kakvih tajnih službenika. umjetne svjetiljke za fokusiranje sunčeve svjetlosti?"Pokazala je prastari, razbijeni komad stakla i plastike."Tchss! Ovo nije prikladno za rad na gusarskoj jazbini u zabiti!""To je na vrhu!"- uzviknuo je Quetzalcoatl."To je bilo vrhunsko prije deset tisuća godina!"rekao je Speccy, okrenuvši se prema njemu."Sada. Međuplanetarni čovjek misterija, to sam ja.""Kako su ti zmajevi isprali mozak?"- upitala je mršteći se. Merton se namrštio. Brash se veselo zahihotao, okrećući se dok je Merton pokušavao zadržati pušku dok je poskakivao prema stropu. Tajni službenici su 1 HD stvorenja. Quetzalcoatl je jedini preživjeli zmaj iz tog vremenskog razdoblja, a Spectral, ti si najbolji i najinteligentniji inženjer kojeg imamo. Trepnuo je - a onda je Gunner istrgnuo pištolj iz njegova stiska. On se nasmijao."Lijepo grupiranje", rekao je na engleskom, dok je Lisa prošla pokraj njega. Merton je frknuo."Merton Miles. Ovako kako je, transformirajte se u uređaj za nošenje ili otiđite, jer ste trenutno korisni kao mokri prdec u svemirskom odijelu."Quetzalcoatl je pljusnuo, uzdignuvši glavu još više."A...a...naprava za nošenje!?"Speccy je podigla svjetlo maga i podigla ga."Što je to?""Čarobničko svjetlo", rekao je Quetzalcoatl samozadovoljnim glasom."Koristi svjetlosnu čaroliju, pojačanu elektrostatičkim generatorom kako bi spriječio sagorijevanje mane.""Neučinkovito!"rekla je Speccy, ljutnja koju nije shvaćala da je osjećala zapravo počinje rasti i graditi se u njoj."Mislite li da se moderna magijska svjetla pale od strane učenika prve godine koji iznova i iznova prepravljaju istu zabludu?"Ona se rugala."Imamo magične svjetiljke povezane sa središnjim energetskim sustavom, obično napajanim putem arkano-gravitacijske fuzije ili ravnolinijskim vezama na ravninu pozitivne energije."Speccy se namrštila. Njeni ljudi bili su poznati i kao tehničari i kao čarobnjaci, a ona je među svojim narodom smatrana prilično vještom. Tajni službenik je istupio, ispalivši svoj pištolj kalibra 9 mm u Gunnerova prsa. Lagano je odmahnuo glavom."Misliš da je možeš osloboditi, dječače zmaja?""Uh, jedan, ja nisam zmaj", rekao je Merton."Zovem se Merton Miles.

Posegnula je ispod stola i izvukla predsjednika koji je cvilio."Hej", rekla je veselo."Ovdje smo da razgovaramo o savezu."Udar VTOL-a u ocean natjerao je Mertona da se vrati natrag u palubu.Čeljust mu je udarila u metal, a zubi su mu zveckali, a glava mu je počela zvoniti dok se izvlačio. Lisa se okrenula od zaslona za skeniranje i bijesno pogledala Gunnera, Quetzalcoatla i, iskreno, ostatak posade i cijeli svemir."Pa, jebi ga", rekla je čvrstim i jedva kontroliranim glasom. Zabio je u zid od cigle i metala, odašivši oblak prašine i prskanje krhotina. Merton je zatvorio oči."U redu. Gunner je prvi stigao do zatvorenih i zabarikadiranih ulaznih vrata. Ona je prijetnja njihovoj moći.

Pištolj je škljocao nekoliko sekundi prije nego što je čovječuljak u jakni, sunčanim naočalama, hrabar kao muda shvatio da je prazan. Gunnerova glava je skenirala okolo. Ali mi imamo prednost što smo isključeni utabanim putem i vrlo...jako...vrlo dobro u učenju onoga što trebamo naučiti."Išla je naprijed, s rukama oslonjenim na bedra dok se naginjala naprijed i gledala Mertona.– Ali ti si misterij. Merton je stajao, koljena su mu se tresla, a stopala su mu klizila zahvaljujući Brash-sluzi koja mu je klizila po tabanima."Svi gore!"viknuo je."Spreman sam jebeno razgovarati! Ali ako kažeš ne, imam malenog zmaja s takt-nuklearkama i ne bojim se upotrijebiti ga!""Da!"rekao je Brash, a zatim šapnuo."Nećemo zapravo koristiti taktičko nuklearno oružje, zar ne? Mi smo iznad oceana!"I, sasvim iznenada, pod je postao zid i gravitacija je nestala. Skinuo je remen s čovjekova vrata. I tako se okrenula i vidjela da Quetzalcoatl sjedi sa svojim velikim, pernatim glavu naslonjenu na bradu, bijesno zureći u hrpu krhotina zaprašenog mrazom. Prije nego što je uspio išta reći, Gunner je pukao zglobovima."Pratite taj zrakoplov", zalajao je, a posada mosta požurila je na svoje stanice. Ali nije imao vremena za razmišljanje. Do posljednjeg se svaki od njih srušio na tlo besplatno mjesto za upoznavanje.
Barem su se dva zvuka zamutila zajedno kad je netko govorio preko zavijanja VTOL motora i 'vrištanja prokletog' zvuka zraka jureći pokraj oklopnog trupa. Brash, sa samo glavom i repom slobodne, ispružio je glavu uokolo, pucajući na muškarce koji su ih grubo utjerali u sobu."Mislim..." Relix je zastenjao."Ubijena sam strujom, isključena sam, sputana, ispitivana i nabacana okolo. KAKO je kokoš pala, prešla je preko nekoliko desetaka kamera za vijesti i poslala tim s CNN-a da se bori za zaklon.
Merton, koji se još uvijek osjećao pomalo izmučen od udarca u glavu, rekao je prvo što mu je palo na pamet: "Jeste li vidjeli Relixove sise?""Merton!"Relix je prosiktao.– Ne zaboravi moju krznu."Dobro, dupe to neće prestati", rekao je Merton, cereći se Azijatkinji. A ja radim za poštu", rekao je D-Com vojnik, zakolutajući očima.
Pet... Gurnula je gornju lijevu ruku u zgradu koja je izgledala kao da je nekoć sadržavala centar tvornice, po drakonskim runama koje je prepoznala ispod nekoliko tisućljeća propadanja i mraza."Oborite taj zid."Quetzalcoatl se namrštio, a zatim je ispružio ruku.