Spojiti havaje

Samo želiš sve zajebati...", Tateova glava zanjihala se u stranu, njegove tamne sunčane naočale visjele su s jednog uha s šamara preko njegovog lica. Te je noći jednom saznao za nesreću kada je izgubio vjeru."Jesi li još uvijek tu Jacobe?"upitao je uključivši mikrofon.

Nije se sramila reći da je uhodila autoričinu autorsku stranicu na Facebooku, niti se sramila reći da je vodila najveću stranicu za tu seriju s obožavateljima.Čak se i odijevala kao Gwendolyn kad god bi išla laprdati."I ja želim slušati!"rekla je Cindy udarajući rukama o sjedalo."Što je ovo?"zbunjeno je upitala pokušavajući se sjetiti gdje je prije čula te riječi. Njegova majka neprestano je brbljala o Bogu i Bibliji, a on je ipak znao za sve muškarce s kojima je spavala. To je bio jedan od razloga zašto više nikada nije dolazio u crkvu. To se uvijek događalo kad bi pokrenula tu temu."Samo razmisli o tome, u redu", rekla je prije nego što je njezin brat otišao u stražnji dio autobusa.

Nije bilo teško primijetiti čudnu kolonjsku vodu u njegovu domu svaki put kad bi se vratio iz škole."Mama? Tate? Što vas dvoje radite ovdje?"upitala je Becky sa svojom mlađom sestrom. To možda nije ono što normalna braća i sestre mogu učiniti, ali njihovo djetinjstvo nije bilo normalno.
Jedini put kada ga je istjerala od lijekova bilo je kada su dva dječaka stenjala od boli na tlu i još jedan kojemu je trebala biti slomljena ruka kad su pokušali nešto sa Cindy što god to bilo spojiti havaje. Znajući kako joj košulja visi otvorena, što joj nije smetalo, ovo je bio njezin brat.
Dakle, molim vas, koristite glavnu plažu ako se tamo želite kupati. Željela ga je kad je izašao prvi Surface. Znala je koliko je njezina majka licemjerna i koliko je siromašna majka prema njima, pa je preuzela na sebe da ispuni tu prazninu za svog brata i sestru."Pustite je da pokuša", nadihnula je Tate. Zvuk tipki je nestao dok je Tate slušao zvučne datoteke audioknjiga koje je trenutno imao u produkciji dok je radio na posljednjoj knjizi u svojoj fantastičnoj seriji. *hihota* Ne bi li starije sestre uvijek trebale brinuti o svom mlađem bratu?"Becky nije mogla zadržati svoj osmijeh da se ne pojavi kad je Tatein jecaj dopro do nje."Dobro", poslala je Tate uz mrzovoljni emoji."Kad vas dvoje završite, mene nema, samo da budete svjesni.""I to je u redu, Tate, rado bih pošao s tobom."Becky je poslala prije nego što je stavila telefon u džep. Pa želim da odletim u utorak ili u srijedu rano?"upitao je Tate brzo otvarajući Edgea na svom Surfaceu tražeći letove za LA sljedeći tjedan."Da, nemam problema s letenjem u utorak", kimnuo je dok je uspoređivao cijene povratne karte u prvoj klasi."Vidimo se onda Jacob", rekao je Tate poklopivši slušalicu nakon što je kupio kartu."Tate?"rekla je Becky dok je hodala prolazom osjećajući sestru na leđima dok se približavala njegovom sjedalu.
Manje ljudi u blizini."Grizeći usnu znajući da su četiri duga sata udaljena od njihova rodnog grada i njihove majke.– Mora li biti tako daleko?Becky je poslala još jednu poruku."Da, da spriječim mamu da mi pokušava voditi život i usisati svaki peni koji imam.""Ali Tate, ako si tako daleko, nećeš nas moći vidjeti", poslala je Becky osjećajući kako joj srce lupa ne želeći pustiti brata.– Možeš doći ako želiš, ne zaustavljam te."Ali naše škole su ovdje, ja i Cindy jednostavno se ne možemo odmaknuti četiri sata dalje. Gume su cvilile dok je blijedobijela limuzina doletjela na parkiralište crkve u kojoj se klanjala obitelj Miller. Primijetivši kako se njegova starija sestra u isto vrijeme štipala za nos i odmahnula glavom."Da, oprostite zbog toga, rekli ste? Sljedeće srijede? Da, naravno, to ne bi trebao biti problem, oh, jesi li to pokrio? Lijepo, hvala! Ne znam gdje pronaći dobar hotel u Los Angelesu. Brava je škljocnula na mjestu dok je poskakujuća, vesela, živahna žena prišla uz stepenice autobusa kad su se vrata otvorila."Zdravo kamperi! Tko je spreman za prekrasan tjedan ljetnog kampa?!"Tate je zakolutao očima dok je autobus izbio u radosno klicanje. Tate je gurnuo svoj Surface u torbu dok je autobus lutao makadamom koja je vodila do samog kampa. Pitate se zašto bi ga Jacob nazvao?"Zdravo?"Tate je odgovorio ne obazirući se na to kako su im se sve glave okrenule prema njemu."Da, mogu pričati, što se događa? Što! Nema šanse!"povikao je radosno da je čekao ovaj poziv kad mu je njegov agent o tome rekao."Čovječe?! Bez telefona!"Jack - vrući igrač i svestrano dobar dečko - rekao je dok je ustajao sa svog mjesta."Daj mi jednu sekundu Jacobe", rekao je Tate prigušivši mikrofon prije nego što je skrenuo pozornost na Jacka."Onda morate oduzeti tuđe jer očito ignorirate sve pingove i zvukove iz SMS poruka koje šalju; ili samo ja koristim ono za što je telefon napravljen, ili ja - osobno - imate problem s? Sada, ako me ispričate, ja sam na važnom poslovnom pozivu", rekao je tjerajući Jacka.“Nije ni čudo što nemaš prijatelja”, podsmjehnuo se Jack.“Svi su moji prijatelji mrtvi”, mračno je rekla Tate.Što je bila istina, izgubili su živote kada je njihov otac jedne noći vozio pijan, okrećući kolica za dine koji je vozio, ubivši svoja dva jedina prijatelja, dok je čovjek sam otišao bez ogrebotine. Ne bismo željeli ponavljanje kao prošli put, a ne želiš da te mama opet stavi na taj odjel", rekla je Becky majčinski trljajući mu leđa. Bez tog posla znala je da više neće moći pohađati ove ljetne kampove i voljela je svoje društvo zbog toga.Što ako njezin brat prestane uzimati lijekove?Znala je da samo ona i Cindy mogu doći do njega kad je on u takvom stanju. Becky je spriječila da se pokaže šok. Na taj način možemo osigurati da nitko ne doživi neugodno iskustvo ovdje u kampu Wormwood."Tate se nasmijala čudnom izboru imena za kršćanski ljetni kamp..

Izvivši obrvu kad je ugledala njegov Surface Pro 4. Međutim, to je prestalo kad mu je zazvonio telefon, izvlačeći slušalicu kada je ugledao broj svog agenta. Amanda je otvorila vrata svog auta, zgrabila sina za ruku i izvukla ga sa stražnje strane.
Mršteći se kad je mogao vidjeti samo drveće, travu i oblak prašine, ali nije mogao stopirati ako se previše umorio od gluposti koje su izgovarali. Nije znala što bi učinila da je Tate zauvijek zaključana. Nije namjeravala biti još jedan usjek na njegovu pojasu.
Međutim, to ga nije spriječilo da je samo još više poželio Becky.– Zar me nisi čuo?"Što? Ne, oprosti", rekla je Becky ne gledajući ga."Pitao sam da taj tvoj brat neće steći prijatelje ako ne izgubi taj svoj stav", rekao je Jack naginjući se preko prolaza."Imao je prijatelje koje su umrli, nekako mu je bilo teško steći nove", rekla je Becky bacivši pogled na njega, "a što je tebi ako ima ili ne sklapa prijatelje?"“Hej, samo kažem”, rekao je Jack dižući ruke u obranu."Pa, možda voli kvalitetu nego kvantitetu, a tek treba pronaći one s kojima se želi družiti?"upitala je Becky šiljatim pogledom. Provalila je samo kako bi ga provjerila jer on nikada nije govorio o tome kako se osjeća.
Jack se zagrizao za jezik dok je okrugli hihot ispunio prednju stranu autobusa."Možda da raširiš te noge ne bi bila takva kuja", rekao je Jack ispod glasa."Reci nešto?"upitala je Becky šiljatim pogledom izvivši obrvu."Dobro. S obzirom na to da nisu imali puno, s vremena na vrijeme je posuđivala neke od sestrinih knjiga kako bi spriječila dosadu."To je treće poglavlje iz Xina: Uspon tame", rekla je Becky."Mora biti još!"prosiktala je dok je audio datoteka zaustavljena kako odgovoriti na hi online dating. Ipak, postavljalo se pitanje, kako bi si njezin brat to mogao priuštiti kad ona nije mogla?Gledajući kako je brzo isključio uređaj skrivajući sve što je bilo na ekranu."Što je seko?"upitala je Tate želeći da ovaj tjedan proleti."Što je s tim da ideš u LA?"upitala je Becky stojeći u prolazu blokirajući njegov bijeg."Kul laptop", rekla je Cindy vireći preko naslona sjedala na kojem je klečala."Odakle ti to? Nisi ga ukrao, zar ne?""Ne", rekla je Tate bacivši pogled na nju, "kupila sam ga u onoj maloj trgovini elektroničkim uređajima u gradu prije nekoliko mjeseci.""Odgovori na pitanje Tate", reče Becky strogo."Zašto? Mislio sam da je to samo po sebi razumljivo", rekao je Tate gledajući svoju stariju sestru."Tate mi samo reci zašto LA?"upitala je Becky sjedajući na sjedalo preko puta njega."Mislio sam da ću uzeti mamu na ljetni odmor, a nekoliko tisuća milja jedno od drugog zvuči lijepo, zar ne? Osim toga, nikad nisam bio na zapadnoj obali, mislio sam to provjeriti.""Tate, nemoj mi lagati", rekla je Becky prekriživši ruke, "ne govoriš tako ljubazno ni sa kim.""Ne, nećeš, pa osim za nas, ostatak vremena si svima magarac", rekla je Cindy, i ona je bila znatiželjna zašto put u LA."Dobro, ako mi nećeš reći", rekla je Becky iščupajući mu slušalice iz uha.